Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális Eszközkölcsönző

Információ kérése:

Bemutatkozás
Az intézmény felépítése, dokumentumok
Óvoda, fejlesztő iskola, általános iskola
Digitális Témahét
Szakiskola és készségfejlesztő iskola
Módszertár
Kollégium
Kompetencia alapú oktatás
Tehetséggondozás
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Kitüntetések, díjak
"Jó gyakorlatok"
Bázisintézmény
Referenciaintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Ökoiskola
Integráció, inklúzió
Pályázatok
Hallgatói képzés
Kapcsolat
Tehetségtanács
Szakmai előadások, publikációk
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Információk szülőknek
"Add a kezed" Alapítvány
Külföldi kapcsolatok
Érintő
Médiatár
Üzenőfal
Linktár
Letöltések
COVID-19
NAGYBAJOMI TAGINTÉZMÉNY

Szőke Andrea

Több, mint harminc éve dolgozom a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban.

10 éve foglalkozom korcsolyaoktatással. Az eredményesebb munka reményében végeztem el a korcsolya továbbképzést 2005-ben, amikor Kaposváron megépült a jégcsarnok. Munkám során a tehetséggondozást leginkább ebben a tevékenységemben tudom megvalósítani. 2011-ben elvégeztem a „Tanórán kívüli tehetséggondozás lehetőségei, módszerei”, illetve „A tehetségek felismerése és gondozása óvodától a középiskoláig” című tanfolyamokat. Tanítványaim kiváló eredményeket értek el országos versenyeken. Legkiemelkedőbb eredményünk a 2013-as Téli Speciális Olimpián született, ahol tanítványom aranyérmet szerzett.

Jelenleg a 2017-es Speciális Téli Olimpiára készülünk. Célom, hogy ezen is jó eredményt érjünk el. 2016 januárjában részt vettünk az olimpiát megelőző ausztriai próbajátékon, ahonnan aranyéremmel és élményekkel gazdagodva érkezett haza iskolánk tanulója. Az a megtiszteltetés ért 2015 májusában, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gyógypedagógusképző Intézete meghívott a  „Válaszok a gyógypedagógiai gyakorlat kihívásaira” című konferenciára, hogy tevékenységemről, eredményeinkről előadást tartsak. Az előadás nagy sikert aratott.

A Bárczi DSE kezdő, haladó és olimpikon sportolói együtt készültek az eplényi sípályán

A korcsolyaoktatás és a tehetséggondozás során nem pusztán azt tartom szem előtt, hogy a gyakorlati tevékenységekben teljesedjem ki, hanem törekszem arra is, hogy a munkám során felhalmozott tapasztalatokat megosszam mindazokkal, akik szintén foglalkoznak korcsolyatanítással. Ezért készítettem egy kisfilmet, illetve egy szöveges oktatási segédanyagot kezdő korcsolyázókat tanító testnevelők számára, amit feltöltöttem a Bárczi iskola honlapjára. (http://www.barcziiskola.hu/tehetseggondozas/korcsolya_szakkor) Terveimben szerepel a következő, a haladó szintű segédlet elkészítése.

Munkám eredményességében kiemelkedő szerepe van a kiterjedt szakmai kapcsolatrendszer kialakításának és fenntartásának. Kapcsolatot tartok az MSOSZ műkorcsolya szakág vezetőjével, szülőkkel, sportorvossal, szinkronkorcsolya oktatóval. A tanítás, a tehetséggondozás tervezése, és az ehhez szükséges dokumentumok elkészítése is részét képezi a mindennapjaimnak. Tanmeneteket, szakköri terveket, fejlesztési terveket írok. Számos bemutatót tartok görkorcsolyából (ez kiegészítő része a korcsolyának arra az időszakra mikor nincs jég). Sporttevékenységünkkel rendszeresen hozzákapcsolódunk az iskolai rendezvényekhez. Kiegészítésként a síelést is megpróbáltuk bevezetni, s ez teljes sikerrel járt. A tanulók egy része itt teljesítheti ki tehetségét. Számos országos aranyérmet nyertünk,2013-ban Dél-Koreában 4. és 5. helyezést szereztünk alpesi sí-és óriás műlesiklásban. Jelenleg ebben a sportágban is a 2017-es ausztriai Speciális Olimpiára készítem fel sportolómat.

Markotány Márk aranyérmet szerzett a pekingi olimpián

 

Munkámmal hozzájárultam az iskola akkreditációjához a kiváló tehetségponttá válásban és az iskola mentoráló intézményként való működéséhez, a következő területeken:

„Mindenki tehetséges valamiben”- tehetséggondozás szerepe és lehetőségei a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésében (tehetségazonosítás, tehetség-tanácsadás, tehetségfejlesztés, mentorálás, együttműködések, hálózati tanulás)

Tagja vagyok a „Más a gyermekem Értelmi Sérültek Tehetségsegítő Tanácsának”, melynek célja az esélyegyenlőség támogatása. Ebben szerepem a tehetséggondozó tevékenységek széles körben való megismertetése.

 

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény