Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

Bárczi fotókör

Iskolánkban a fotózáshoz a feltételek régóta megteremtődtek.

 Az első 2-3 évben a fotólabor berendezéseit, anyagait, valamint alapvető egyszerűbb fényképezőgépek megvételét sikerült megoldani. Az első 10-12 évben filmre fényképeztünk, előhívtuk, és utána nagyítottuk a különböző méretű papírképeket. Fekete-fehér filmekkel, és nagyításokkal dolgoztunk, majd a váltás idején fekete-fehér, és színes megoldásokat is alkalmaztunk. Különböző pályázatokra adtuk be képeinket, de a színes képek elterjedésével, a minőség javulásával nekünk is ajánlatos volt áttérni a színes fotózásra. A színes képeket a fotólaborban nem tudtuk elkészíteni, ezért beadjuk nagyíttatásra a pályázatoknak megfelelően. Ma már digitális fényképezőgépeket használunk, hogy olcsóbbá, és szabadabbá tegyük a fotózást. Tanulóink nagyon szeretnek fotózni járni, változatos témák, élmények, az elért eredmények összetartják a tanulókat, sikerélményhez juttatják őket. Tanulóinkból általában 6-8 fő jár fotókörünkbe, ezek között fele arányban vannak kezdő, és haladó fotós gyerekek. A fényképek témáit a fotópályázatok szabják meg, így mindig változatos, érdekes.  Ebben a tanévben nagyon jó eredményeket értünk el, kiemelt a Zánkára leadott, és a Budapestre küldött képsorozat.

 

 Országos Diák Fotópályázat 2012 kiállított képei 

„Szivárvány 2012” Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázat

 

 

A 2010-2011-es tanévben
 „TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0067         Iskolai tehetséggondozás:
„A siker kulcsa Te vagy!”
  „ pályázaton nyert iskolánk, ezáltal

a tehetséggondozás keretében egy tanulóval, Kalányos Kornéllal külön heti egy órában foglalkoztam. Teljesen kezdőként különböző fényképezőgépekkel ismerkedett meg. A fotózás alapjait, a képek mentésének formáit, javításait tanulta meg, a program végére a fényképezőgépet önálló an képes volt használni.

A fényképek témáit a fotópályázatok határozták meg, a pályázatok leadását követően tanulóink kérése alapján fotóztunk, így mindig változatosak, és érdekesek voltak a foglalkozások. 

Az utóbbi tanévekben nagyon jó eredményeket értünk el, kiemelten a „Szeretem Kaposvárt”, a Zánkára leadott, és a Budapestre küldött képsorozatokkal.

A diákok és magam nevében tekintsék meg a következő összeállítást, melyben a tanulók által készített fotók töredéke látható, a kiállításokra küldött, díjazott képekből.

Bemutatkozásom>>

                                                                                                  Varga Béla
                                                                                           Bárczi fotókör vezető 

 

 


 
 


 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény