Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

 

Jeges-sport oktatás

A KEZDETEK

De nehéz felvenni ezt a Pumuklit!

Intézményünk diákjai a 2005/06-os tanévtől hetente járnak a Kaposvári Jégcsarnokba, ahol Kaposvár város önkormányzata ingyen biztosít jégidőt minden helyi oktatási intézménynek, így nekünk is.

Az első tanévben Dr. Polainé Szőke Andrea tanárnő és Raskoványi Miklós gyógypedagógus kezdte meg a jeges-sport oktatást.
 
A 2006/07-es tanévben az órarendi változások miatt a tanár úr helyét felesége vette át a jégpályán.
A korcsolya oktatás szakkör jelleggel működik, a diákok, ha kedvet éreznek hozzá, kipróbálhatják ezt a sportágat, s amennyiben megtetszik, rendszeres látogatóvá válhatnak.
 
Megy a gőzös.... Csabi a mozdonyvezető.A foglalkozások során sok-sok játékos gyakorlattal alakul ki a diákjainknál a jégbiztonság, mely közben nagymértékben fejlődik mozgáskoordinációjuk, az utánzási, tanulási képességük. Egymás kölcsönös elfogadásával, segítésével szociabilitásuk, a gyakorlatok megtanulása közben pedig feladattudatuk, kitartásuk erősödik.
 
Az órák alatt tehetséget mutató, illetve több éve korcsolyázó diákok és a kezdők külön-külön csoportban, de egy időben, egy helyen vesznek részt a tanítási-tanulási folyamatban. Rendszeresen vannak azonban olyan versenyfeladatok, játékok, ahol a két csoportból vegyesen hozunk létre csapatokat.
Itt még elesni is vidám dolog.Ez rendkívül fontos a csapatszellem, a tolerancia kialakítása miatt.
Az intézményünk saját buszával, gyermekfelügyelő közreműködésével szállítja a diákokat a jégpályára, majd onnan vissza az iskolába.
A foglalkozásokban a tanulásban akadályozott és az értelmileg akadályozott tanulóink egyaránt örömmel vesznek részt, az értelmileg akadályozott fiataloknál a terápiás jelleg dominál.
 

Andi néni segítsége mindennél többet ér.

A kezdők foglalkozásait általában Dr. Polainé Szőke Andrea vezeti, míg a haladókkal legtöbbször Raskoványiné B. Edit tanárnő foglalkozik.
A jeges-sport oktatáson belül két fő szakág alapjaival ismertetjük meg a diákokat:
A gyorskorcsolya szakágban, a korcsolyázó - lábán hoki korcsolyával - megpróbálja az adott távot minél rövidebb idő alatt megtenni.
 
 
 Gyerünk Gina! Húzz bele Szabi!
 

A műkorcsolya szakágban, a korcsolyázó – lábán műkorcsolyával - meghatározott elemeket hajt végre.


Ez egy szép mozdulat.Most ki segít kinek? Ő már meg tud állni a jégen?!
Mindkét szakágban lehetőséget biztosítunk a Bárczi DSE színeiben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által kiírt országos versenyeken az indulásra.
Versenyzőink hivatalos versenyengedéllyel, sportkönyvvel, érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek.

A lányok között Edit néni, fiúk mellett Andi néni.

Az elmúlt években ezeken a versenyeken a kaposvári korcsolyázók letették a névjegyüket, minden versenyről érmekkel, sokszor a legfényesebbekkel térhettek haza.
A két szakág közül nálunk inkább a műkorcsolya dominál, ahol a hazai versenyeken kívül, nemzetközi sikereket is magunkénak mondhatunk.

 

 

 

VERSENYEINK

 

2011

2011. február, Jégpalota: műkorcsolya országos bajnokság, Budapest

Márta Henrietta                          1. hely
Markotány Márk                          2. hely
Koltai Réka                                 2. hely
Klotz László                                2. hely
Kovács Tímea                              3. hely
Árok Csaba                                 1. hely
Papp Norbert                             1. hely
Árok Csaba- Papp Norbert (páros)  1. helyPapp Norbert a Speciális Olimpia Egyesület országos műkorcsolya versenyeit a 2009-es, és a 2010-es évben egyaránt országos bajnokként fejezte be. 

Ezekkel az eredményekkel  kivívta magának a Speciális Olimpia Szövetség  által Szentpéterváron megrendezett Műkorcsolya Európa Bajnokságán való indulás jogát. 
Norbert a 2010. november 29. - december 3. között Szentpéterváron a Speciális Olimpia Szövetség által megrendezésre került műkorcsolya Európa Bajnokságon –férfi egyéni műkorcsolya szakágában- Európa bajnoki címet szerzett.
 
 Szentpétervár dobogó
Gyönyörű kűrt futottál Norbi! Európa bajnok lettél!
 

 

AZ OLIMPIA

2009. 02. 02.-án Csabit a Ferihegyi repülőtérre vittük, ahonnan az olimpiai csapattal először New Yorkba repült, ott tölthetett három napot, megismerkedhetett a város nevezetességeivel.
 New York
Innen Salt Lake City következett, majd Idaho állam fővárosa, az olimpia helyszíne, BOISE volt az úti cél.
 
A Magyar lobogó alatt, hazánkat képviselve vonulhatott be a Qwest Arénába, a megnyitóünnepség helyszínére, ahol a több mint 100 nemzet 3000 sportolója között, a nemzeti lobogó alatt vonult be, majd vett részt a megnyitó ünnepségen, ahol fellobbant az olimpiai láng.
 
 
Hűt a menetszél.
Az első napokban edzések zajlottak, majd megkezdődött számára is a verseny.
A műkorcsolya versenyek két részből állnak, az első részben meghatározott elemeket kell a zsűri előtt bemutatni, melyet azok pontoznak, majd így kialakul egy részeredmény.
A kötelező gyakorlatok után Csabi a nagyon erős mezőnyben első helyen állt.
 
 
A lihegőben pontszámokra várva.

Két nap múlva következett a zenés kűr bemutatása. Itt a kötelező elemeken kívül minél változatosabb, látványosabb, de a szabályoknak megfelelő, meghatározott hosszúságú, egyéni koreográfiát kell bemutatni hangszeres zenére a sportolónak.


Csabának magyaros jellegű kűrt készítettünk, mivel hazánkat így tudja legméltóbban képviselni külföldön. A zene
kiválasztása is ehhez az elképzeléshez igazodott, ezt erősítette meg a magyaros viseletű kűrruha; mente, és Bocskai ing „megálmodása”, készíttetése.
 
A „lihegőben” eltöltött pár perc után kiderült, nem csak közönség kedvencé vált, hanem a bírók is magasan őt találták a legjobbnak. Csaba olyan nemzet korcsolyázóit utasította maga mögé, mint Kanada, Oroszország, stb., akik „korcsolya nagyhatalomnak” számítanak.
 
 
 
A sok munka, a város segítsége és összefogása, Csabi szorgalma, a szakedzők tanácsai, a felkészítők munkája, és intézményünk vezetőjének Dr. Benczéné Csorba Margitnak maximális támogatása, az osztályfőnök Raskoványi Miklós Csabiba vetett hite és lelkesedése pedig ARANYAT ÉRT!

  A győzelem édes íze.
Csabi olimpiai kűrjét nézve, ezt meg is érdemelte.

 
Csaba nyerte a magyar küldöttség első, a műkorcsolya csapat egyetlen aranyérmét!
 
SZÉP VOLT CSABI!
 
Fönt, fönt legfelül...A helyi közönség sztárként ünnepelte, a kűr után a segítők alig bírták takarítani a jeget a neki bedobált plüssállatoktól, virágoktól, majd folyamatosan autogramokat kellett osztogatnia a közönségnek.
Aztán eljött a nagy pillanat: A dobogó legfelső fokára állhatott, s nyakába tették a legfényesebb érmet.
 
2009.02.16.-án érkezett haza az olimpiai delegáció, a repülőtéren Csabit családja mellett osztályfőnöke, osztálytársai, felkészítő tanárai várták, virágokkal, és szeretetükkel halmozták el.
 
 
Száj zárva, szem szárazon nem maradt.
A büszke család.
 
 
Elhúzták a nótánkat.
 
Az olimpikonokat a hozzátartozók, barátok mellett hivatalos minisztériumi fogadtatás és meglepetésként Mága Zoltán hegedűművész és társai várták.
A legnagyobb meglepetés azonban akkor következett, amikor felcsendült a zene, és az nem volt más, mint Csabi kűrjének zenéje.
 Feledhetetlen pillanatok voltak mindenkinek, aki jelen volt olimpikonjaink érkezésén, de biztosan mi Bárczisok hatódtunk meg legjobban.
 
 
  Az aranyos gyerek.
 
SZÉP VOLT CSABI!
SZÉP VOLT KAPOSVÁR!
 

 

IRÁNY IDAHO!

Fantasztikus eredménynek számít, hogy Csabi bekerülhetett az utazó csapatba, mivel műkorcsolya szakágban csupán két férfi kvótával rendelkezik Magyarország.

Csaba rendkívül szorgalmas, kitartó, tehetséges fiatalember.
Ez a teljesítmény azonban még önmagában nem volt elegendő, mivel a részvétel teljes költsége 650.000 Ft-ba került, az állam ebből a MSOSZ számára csupán 500.000 Ft-ot tudott biztosítani. A fennmaradó 150.000 Ft-ot a versenyzőknek maguknak kellett előteremteni.
A problémával Csaba szüleivel együtt felkerestük Dr.Heintz Tamás parlamenti képviselő urat, aki innentől kezdve sajátjának tekintette Csabi ügyét. A 2009. szeptemberi közgyűlésen a kaposvári önkormányzati képviselőkkel ismertette a problémát, és segítséget kért. Felhívására városunk képviselői azonnal az olimpikon segítségére siettek, és a TELJES ÖSSZEGET BEFIZETTÉK CSABI SZÁMÁRA, így biztosítva lett Csabi olimpiai szereplése.    
Hogy is csináljuk Zsuzsi néni????

 

A felkészülés ideje alatt Csabit a szülei kéthetente Budapestre vitték, ahol a Vass Mária – Kelemen Zsuzsanna szakág vezető - szakedző páros egészítette ki a Kaposváron végzett munkát.
Kelemen Zsuzsanna szakág vezető is leutazott Kaposvárra, szintén a felkészülés érdekében.

 

 

JEGES GÁLA

 Közös képen Sebestyén Júliával.Tekerjétek!

Ilyet mi nem tudunk, de csodáljuk.

Az edzőtábor ideje alatt Dr. Heintz Tamás, és Dér Tamás képviselő urak különleges eseményt is szerveztek az olimpiára utazó műkorcsolya és gyorskorcsolya csapat számára.

Hoppá!

Egy jótékonysági jeges gálaműsort hoztak létre, ahol olimpikonjaink bemutathatták tudásukat a kaposvári közönségnek, mellettük pedig az est folyamán fellépett a pécsi Szivárvány Jégsport Egyesület, Bukta András tanítványai;
a KASI kölyök jégkorong csapata, és az MSOSZ műkorcsolya szakág vezetőjének, Kelemen Zsuzsának a meghívására megtisztelt bennünket Sebestyén Júlia Európa bajnok műkorcsolyázónő is.

A rendezvényre látogatók belátásuktól, és lehetőségüktől függően néhány száz forinttal járultak hozzá az utazó csapat költségeihez.

A Sportcsarnok és Intézményei a teljes bevételt a csapatnak adta.
Köszönjük nekik!

VÁLOGATOTT EDZŐTÁBOR

Nyújtsátok fiúk, nyújtsátok! A 2008. márciusi gyorskorcsolya verseny kiemelkedően jó feltételei is közrejátszottak abban, hogy a 2009. 02.07- 13. között, Amerikában megrendezendő IX. Speciális Olimpiára, a Téli Világjátékokra utazó öt szakágból álló teljes magyar csapat Kaposvárt választotta edzőtábora színhelyéül. Így 2008. november 26-30. között a több mint 50 főnyi olimpiai csapattól volt hangos napközben a Sportcsarnok, annak környéke és a Jégcsarnok, este pedig iskolánk kollégiumát töltötték meg élettel az olimpikonok.
 
Szegény Marcsi néni (Vass Mária szakedző), majdnem feldobta tőlünk a talpát.

Számunkra is fontos állomás volt ez az edzőtábor, hiszen Árok Csaba révén saját olimpikonunk is a felkészülés hajrájában tartott.
Itt kell köszönetünket kifejezni Szita Károly polgármester úrnak, és Dér Tamás önkormányzati képviselő úrnak, akik lehetővé tették számunkra, hogy Csaba a felkészülés ideje alatt korlátlanul vehesse igénybe a jégpályát, így fiúnk minden szabadidejét edzéssel tölthette.

 

Országos műkorcsolya - Budapest

 
2008.03.28.-án, Műkorcsolya országos versenyen vett részt két tanulónk.
 
      Árok Csaba       1. helyezett                    Papp Norbert     2. helyezett   
 
Ez az ágyú nem pukkanik. Hm, de férfias...
 

Országos műkorcsolya - Dunaújváros 

Megállni tudni kell.

2008. 10.10-11 között  került megrendezésre a következő műkorcsolya országos verseny.
 
Papp Norbert     2. helyezett
Árok Csaba       1. helyezett
 

 

 

Országos gyorskorcsolya verseny - Kaposvár

 

Rajta!  Krisztián a terminátor.

Komoly kihívást jelentett számunkra, hogy az MSOSZ felkérte intézményünket a 2008.03.14.-i Országos gyorskorcsolya verseny megrendezésére, lebonyolítására. Elmondhatjuk, hogy a versenyzőkön, és felkészítőkön kívül az iskola apraja-nagyja a Jégcsarnokban izgulta végig ezt a versenyt, és azt is, hogy jól vizsgáztunk versenyrendezésből, s szurkolásból egyaránt. Jó légkörű, vidám, izgalmas küzdelmek zajlottak, s a zökkenőmentes szervezésnek köszönhetően mindenki elégedetten tért haza, sokan megjegyezték, szívesen jönnének máskor is ide versenyezni.
 
Hű, de sokan voltunk! 
 

Már vannak saját példaképeink.    Papp Norbert       222m            1 .helyezett

                              333m            2. helyezett

   Hanti Attila          111m             1. helyezett
                             222m            2. helyezett

   Árok Csaba         500m           2. helyezett
                             777m           1. helyezett

  Mucsi Georgina    111m            3.helyezett 
                             222m           1. helyezett

   Gurmai Zsuzsa néni is gratulált az érmemhez.Orsós Alexandra  111m           3. helyezett 
                             222m          3. helyezett

   Bárány Krisztián  111m           2. helyezett
                             222m          2. helyezett

  Simon Szabolcs   333m          3. helyezett
                             500m          1. helyezett

  Varga Tibor          222m         3. helyezett
                             333m         2. helyezett     
 

 

TÉLI NEMZETI JÁTÉKOK

 Lengyel Lajos bácsi is megismerte a fiúkat.

Kőszegen, 2008.02.21-24.között rendezték meg az I. Téli Nemzeti Játékokat, mely egyben válogatóverseny is volt a 2009-es Speciális Olimpia - Téli Világjátékokra.
 
        Papp Norbert    2. helyezett lett.
Koszorú, koszorú.................
 
                                                        Árok Csaba 1. helyezést ért el.

Ez a csuszi jól sikerült.   A sikert meg is ünnepeltük.

A megérdemelt aranyéremre várva.
 
 
 
 
 
 
Ezzel az eredménnyel, és a több éves kitartó munkájával Csaba kivívta magának az olimpiai indulás jogát, Norbert pedig tartalékos utazóvá vált.
 
 
 

 

 

 

 

 

INNSBRUCK Norbi a második.

Eredményeink közül kiemelkedik, hogy Papp Norbert meghívást kapott Ausztriába, Innsbruckba, 2008.01.17-22.-ig, az Osztrák Téli Nemzeti Játékokra.
Norbert itt második helyezett lett, ezüstérmet szerzett.
 

 

 

 


Síelés

 

2017-2018-as tanév

Speciális Olimpiai Téli Világjátékok Ausztria

Az Ausztriában zajló Speciális Olimpia Téli Világjátékok első napján pontszerző helyen végzett Árok Csaba, míg a harmadik már bronzérmet akasztottak a Bárczi DSE sportolójának nyakába.

Árok Csaba az alpesi sízők mezőnyében bronzéremnek örülhettek óriásműlesiklásban a schladmingi pályán.
A világjátékok 105  nemzet 2600 sportolója vett részt, a 33 magyar versenyzők öt sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indultak.

Médiamegjelenések:

http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-2200-2017-03-21-i-adas/
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-2200-2017-03-21-i-adas/
http://m.nemzetisport.hu/teli_sportok/specialis-olimpia-alpesi-sizoe-az-elso-magyar-arany-2558539
http://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/specialis-olimpia-mar-8-aranynal-jar-a-magyar-delegacio-2558949
http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2017-03-21_22:20:00&ch=mr1
http://www.somogytv.hu/cikkek/119426/
http://kapos.hu/hirek/sport/2017-03-27/specialis_olimpia_kaposvari_bronzerem_alpesi_siben.html


 

 

Országos műkorcsolya versenyt, Budapest, FTC jégpálya, 2016. december

Ügyességi versenyen: 2-es szinten: 2. helyezett lett Schwáb Márk
                               4-es szinten: 2. helyezett Orsós László
                                                  3. helyezett lett Teszenyi Tamás

Műkorcsolyáa Markotány Márk 1. hely
Felkészítők: Szőke Andrea és Kovács Krisztián

Felkészülését a 2017-es Speciális Olimpia Téli Világjátékokra

Árok Csaba, iskolánk volt tanulója elkezdte a felkészülését a 2017-es Speciális Olimpia Téli Világjátékokra, melyet márciusban rendeznek majd Ausztriában. Edzőtársként elkísérte Szinyéri Adorján (8. osztály), akire utánpótlás sportolóként számítanak.

 

 

 Három aranyérem Eplényben

 

A Bárczi DSE három sportolója vett részt az eplényi Országos Síversenyen. A márciusi, Speciális Olimpia Téli Világjátékok előtti utolsó hazai megmérettetésen Árok Csaba, Szinyéri Adorján és Teszenyi Tamás is remekül teljesített, s mindhárman aranyéremmel térhettek haza.
2017. február 07.-e és 10.-e között a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) szervezésében zajlott a 6. Eplényi Alpesi Sítábor, melynek zárásaként rendezték meg az országos síverseny alpesi sí kategóriában. A Bárczi Dse három sportolója vett részt a rendezvény, melynek célja a 2017. évi Téli Világjátékokra való felkészülés, az értelmi fogyatékossággal élő sportolók versenylehetőségének biztosítása. 

Árok Csaba 4-es divízióban, Szinyéri Adorján 2-es divízióban, Teszenyi Tamás 1-es divízióban indult, mindhárom versenyző kitett magáért és a legszebben csillogó érmet - aranyat - vehették át a nap zárásaként.
A Téli Világjátékok előtti utolsó magyarországi versenyen azok a speciális olimpikon alpesi sízők is szerepeltek, akik március 18. és 24. között a schladmingi lejtőkön bizonyíthatnak. Árok Csaba, higgadtan, felkészülten teljesítette az országos verseny távjait. Molnár Sándor szakágvezető abban bízik, hogy Árok Csaba érem közelben végez majd a márciusi világeseményen.

 

 

Országos Műkorcsolya és Ügyességi Verseny

A budapesti Országos Műkorcsolya és Ügyességi Versenyen iskolánkat két tanuló, Schwáb Márk és Markotány Márk képviselte. Előbbi az ügyességi versenyen az előkelő második helyezést érte el, míg Markotány Márk a tőle megszokott jó formáját hozta és ismét első helyezett lett a zeneileg megújult kűrjével.

 

2015

Országos alpesi síverseny, Eplény, 2015. február

Snowboard első helyezett: Árok Csaba

Alpesi Sí: első helyezett: Markotány Márk
              második helyezett: Szinyéri Adorján (Összevont életkorú kezdők)
              harmadik helyezett: Orsós László (Összevont életkorú kezdők

Alpesi sí válogató-edzőtábor, Eplény, 2015. március

Résztvevők: Markotány Márk (Kerettagok), Árok Csaba

 

Országos ügyességi verseny, Budapest, 2015. november 17.

Műkorcsolya: Rostás Gyula 5. szint I. helyezés
                   Klotz László 4. szint I. helyezés
                   Teszenyi Tamás 3. szint I. helyezés
                   Szinyéri Adorján 3. szint III. helyezés
                   Orsós László 3. szint IV. helyezés

2016.

 

Markotány Márk a Téli Tesztjátékokon

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) által szervezett alpesi sí versenyen az alábbi eredményeket érték el a Bárczi DSE sportolói. Lesiklásban felnőtt kategóriában Árok Csaba, szlalom kategóriában pedig Papp Norbert aranyérmet szerzett. Szintén az MSOSZ által rendezett műkorcsolya versenyen Markotány Márk junior kategóriában az első helyen zárt. Mindhármukat Babochay Edit készítette fel.

A X. Speciális Olimpia Téli Világjátékán, Dél-Koreában Árok Csaba alpesí sí szlalom és lesiklás kategóriában is a negyedik helyet szerezte meg. Papp Norbert szlalom kategóriában az ötödik, míg óriás műlesiklásban a harmadik pozícióban végzett.

 


A Bárczi DSE kiváló sportolója, Markotány Márk is részt vett az ausztriai Grazban megrendezett téli tesztjátékokon, amely a 2017-es Speciális Téli Világjátékok előversenye. A 2016. január 8-15-e között megrendezett Téli Tesztjátékokra Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) elnöke is elkísérte a magyar delegációt, amely tíz sportolóból és öt edzőből állt.

 

 

A rangos, 23 nemzetet, valamint több 1100 sportolót felsorakoztató rendezvényen iskolánk 16 esztendős tanulója műkorcsolyában aranyérmet szerzett. Markotány Márk a 2013-as Téli Világjátékokon bemutatott, aranyérmet érő produkciója után Grazban is temperamentumos, magabiztos és hibátlan programmal mutatta meg mindenkinek, hogy hármas szinten jelenleg nincs nála jobb versenyző.


2014

Országos ügyességi és műkorcsolya verseny, Budapest

Műkorcsolya: Árok Csaba első helyezett, Markotány Márk második helyezett

Ügyességi:    1. hely Klotz László 3. szint
                  1. hely Rostás Gyula 4. szint
                  1. hely Szinyéri Adorján 2. szint
                  2. hely Teszenyi Tamás 2. szint

Országos alpesi síverseny, Eplény, 2014 február

Első helyezett: Árok Csaba
Második helyezett: Markotány Márk

Országos ügyességi verseny, Budapest, 2014. december

1. hely Markotány Márk 7. szint
1. hely Rostás Gyula 5. szint
1. hely Orsós László 2. szint
2. hely Szinyéri Adorján 3. szint
2. hely Klotz László 4. szint

2013.

 

Speciális Téli Olimpia, Dél-Kórea, 2013. február

Harmadik helyezett: Papp Norbert (Óriás műlesiklás)
Negyedik helyezett: Árok Csaba (Alpesi Sí szlalom)
Negyedik helyezett: Árok Csaba (Alpesi Sí lesiklás)
Ötödik helyezett: Papp Norbert (Szlalom)

A 2012-2013-as tanévben a Speciális Téli Olimpiára készültünk. Iskolánkat műkorcsolyában Markotány Márk képviselte. A versenyre Dél-Koreában került sor, ahol tanulónk aranyérmet szerzett.

Speciális Téli Olimpia, Dél-Kórea, 2013. február

Műkorcsolya szakágban első helyezett: Markotány Márk
A 2013. évi felnőtt és junior (16 év felett) magyar bajnokok egyéni kategóriában

 

 

2012.

Februárban ugyanezen a helyszínen ismét a Magyar Parasport Szövetség egyhetes válogatott edzőtáborban voltunk.
Az edzések intenzívek, technikailag nehezek voltak, de a tábor végére látható volt a fejlődés.
Azért a szórakozásra, csapatépítésre is jutott idő.
 
Csabi síbajnokként
 
2012.02.23-án Stuchleckben A Magyar Parasport Szövetség Országos síbajnokságán Árok Csaba országos bajnok lett.
 
Eplényben 2012.03.02-én került megrendezésre az MSOSZ országos síversenye.
 
Ez egyben válogatóverseny is volt a 2013-mas Téli Olimpiára.
Az alábbi eredményeink születtek:
Papp Norbert 1. helyezett
Árok Csaba 2. helyezett
Markotány Márk, aki ebben a szezonban tanulta meg a síelés alapjait, az összevont életkorú kezdő csoportban 2. helyezést ért el.
 
 
 
 Márk a dobogón

Eredményes téli szezont tudhatunk a hátunk mögött 2012-ben is!

 elöttem az utódom

  „Előttem az utódom..”
 
 
 
Régi vágyunk volt, hogy megtanuljunk síelni is.  2011 január végén lehetőségünk nyílt rá.
 rok Csaba EplénybenVerseny Eplényben
Nagyon megtetszett nekünk, így kipróbáltuk magunkat az MSOSZ Eplényben rendezett országos síversenyén.
 
Az eredmény: Alpesi síelésben Papp Norbert Országos Bajnok, Árok Csaba második helyezett lett.
 
Felvonó Sthulecken
Az eredményeinkre felfigyelt a Magyar Parasport Szövetség, és meghívást kapott a két fiú a Szövetség egyhetes válogatott edzőtáborába, ausztriai Stuchleckbe.
 
 
2011. februárban egy hétig a Parasport Szövetség szakág vezetője által vezetett edzőtáborban igen komoly edzésmunka folyt.
A csodálatos, ideális környezetben élmény volt a tanulás.
 
 
 Verseny Ausztriában
      A csapat megismerte egymást, barátságok születtek.
 Csoport Ausztriában

 
 

 

 

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény