Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

2016

FESZTIVÁLOZTAK


A kaposvári Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a Speciális Szakiskolák Országos Egyesülete rendezte meg idén a Speciális Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiválját.
A rendezvény időpontja: 2016. május 12.
A rendezvény helyszíne: Együd Árpád Kulturális Központ- Kaposvár
A verseny célja, hogy a tehetséges, speciális szakiskolaitanulók részére is legyen egy olyan fórum, ami bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget ad, ahol szerepelhetnek, tehetségüket megmutathatják.
A rendezvényen az ország 13 speciális szakiskolájának több, mint száz tanulója mutatta be színpadi produkcióját. A versenyen közel 150 tanuló vett részt az ország minden tájáról (Budapest, Sopron, Pécsvárad, Mór, Ajka, Rum, Kőszeg, Székesfehérvár, Baja, Mohács, Velence) és mérte össze tudását vers, próza, tánc, színdarab és ének kategóriában.
A versenyzőket egy háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Szászné Hajdú Katalin festőművész; tagjai dr. Kalózné Pápa Ágnes, tanügyigazgatási referens és Bendi Tiborné, a szennai Fekete László Általános Iskola igazgatója voltak.
Minden kategóriában arany, ezüst, és bronz minősítés került kiosztásra, valamint minden kategóriának volt egy különdíjasa. A nagyon jó hangulatú rendezvény során a résztvevők szurkoltak egymásnak, együtt örültek társaik sikerének.     

KI MIT TUD?

Októberben a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezésében mutatkoztak be a Regionális KI MIT TUD?-on azok a tehetségek, akik szegregáltan vagy integráltan tanulnak.

130 diák vállalta, hogy életkori megoszlásban, 18 kategóriában álljon színpadra. A fellépők három megyéből, Komló, Pécsvárad, Szentlőrinc, Dombóvár, Pécs, Szekszárd, Kaposvár, Nagybajom, Kadarkút intézményeiből érkeztek a kaposvári regionális eseményre. Idén a kulturális-művészeti fesztivált rajz- és sportverseny is színesítette.
Dr. Kalózné Pápa Ágnes, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kaposvári Tankerületének képviseletében köszöntötte a régió tehetséges tanulóit, akik a művészeti fesztiválon megmutatták tehetségüket.
Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megye Tehetségtanács elnöke megnyitójában kitért arra, hogy a tehetségek bemutatkozása mindig kiemelkedő esemény.
– A tehetséges diák sikerélményhez jut, a felkészítő tanár pedig felmérheti, mekkora utat tett meg tanítványával – fogalmazott Sárdi Péter. – Kaposvár városa mindig élen járt a fiatalok támogatásában, anyagi, tárgyi eszközökkel vesz részt a tehetségek lehetőségeinek növelésében.
A fellépő diákoknak azt kívánta, hogy szép emlékekkel, örömökkel térjenek haza, és folytassák tovább tehetségterületükön a munkát.
Színvonalas produkciókat értékelt a zsűri, melynek elnöke Kalózné Pápa Ágnes, kiemelte a felkészítő pedagógusok és a szülők szerepét, az együttműködést. 
– A KI MIT TUD? lehetőséget teremt a megmutatkozásra, és egyben élményt nyújt mindenkinek – mondta a zsűri elnöke. –A tehetséggondozás olyan terület, mely segíti a diákok fejlődését, önmegvalósítását. A közös élmények pedig boldogabbá tesznek minket.
A KLIK referense köszönetet mondott a felkészítőknek, szereplőknek, a szülőknek, a rendező intézmény dolgozóinak.
Az országos KI MIT TUD? döntőjére 2016 november 11.-én, pénteken kerül sor Kiskőrösön.


 

Iskolagyűlés

Tehetségek köszöntése, nyilvános gratulációk az eredményekhez!

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény