Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

Ökoiskola 2020-2021

 

Nyertes Ökoiskola cím pályázat

2020. évben újra benyújtottuk Ökoiskola cím pályázatunkat, amelyet az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolt, ezért intézményünk elnyerte az Ökoiskola címet, melynek használatára 2020. szeptember 01-től 2023. augusztus 31-ig vagyunk jogosultak.

 

Hulladékcsökkentési hét

Iskolánk 2020. november 24-én bonyolította le az Európai Hulladékcsökkentési Hétre vállalt „Tiszta Bárcziért” programot. Az akcióban részt vett az intézmény valamennyi jelen lévő tanulója. A hulladékcsökkentési nap keretében a diákok összegyűjtötték a lehullott faleveleket az iskola udvarán és az intézmény közvetlen környezetében. A levelek egy részét az iskolakert komposztálójában helyezték el, a maradékot pedig az erre a célra kijelölt zsákokban gyűjtötték össze és kihelyezték a gyűjtőpontra. A program hozzájárult a tanulók környezettudatos magatartásának kialakításához, fejlesztéséhez.

 

 

 

Állatok világnapja október 04.

Az állatok a mindennapjaink részei, akár a házi állatokról, akár a vadon élő állatokról van szó. Az állatok teljesebbé teszik az életünket, segítenek bennünket és sok esetben barátként tekinthetünk rájuk.

1931-ben Olaszország, pontosabban Firenze adott helyt annak a környezetvédelmi konferenciának, ahol először felmerült az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata.

 

 

„Egy osztály – egy madáretető”

Az intézmény csoportjai, osztályai madáretetőket készítettek újrahasznosított anyagokból. Az elkészült etetőket örömmel tették ki az iskola udvarán lévő fákra. Minden etetőnek felelősei vannak, akik fokozottan figyelnek arra, hogy az énekesmadaraknak mindig legyen friss eleség és jégmentes víz.

 

 

Adventi készülődés, Manóház készítése újrahasznosított anyagokból

8. osztályos tanulóink az osztályfőnökük segítségével Manóházat készítettek különböző újrahasznosított anyagokból.

Hulladékok kreatív feldolgozása – kiállítás az elkészített tárgyakból

Évek óta nagy sikert arat a tanulók körében az anyagok újrahasznosítása program, amely során a kidobásra szánt dobozok, kupakok, tojástartók, műanyag üvegek, wc papír gurigák új funkciót kapnak. Ebben a tanévben minden osztály részt vett a versenyen, jobbnál jobb kreatív ötleteket valósítottak meg a tanulók, ezzel is csökkentve a szemét mennyiségét.

Az ökoiskola munkaterve

Beszámoló

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény