Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

"A siker kulcsa Te vagy!" konferencia és szakmai műhelymunka

A felzárkóztatás, esélyteremtés és a nemzeti tehetségprogram állt a középpontban a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesülete által rendezett negyedik tehetségkonferencián, melyet november 30-án tartottak a Kaposvári Városháza Dísztermében.

A rendezvényre 59 intézményből 148 szakember regisztrált.

A Bárczi tehetséges diákjainak és pedagógusainak, a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola vendégdiákjának műsorával kezdődött a szakmai tanácskozás, melynek szünetében a Minősített Tehetséggondozó Műhely tehetséggondozásában résztvevő diákok és mentorok képzőművészeti alkotásait bemutató kiállítást tekinthették meg a jelenlévők.

Oláh Lajosné alpolgármester asszony megnyitója után Szászné Hajdú Katalin festőművész, Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megye Tehetségtanácsának elnöke köszöntötte a konferencia vendégeit.

Az első előadó Kisgyőri Roland, Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság esélyteremtési főosztályvezetője a Nemzeti Tehetség Program aktualitásairól szólt, kiemelve a pedagógustársadalom és a család összefogásának rendkívüli fontosságát a tehetségsegítésben.

A felzárkózásról, esélyteremtésről a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság felzárkóztatási referense, Budai Klára beszélt.

Az Új Nemzedék Központ szakmai vezetője, Elter András a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek szerepéről, a kihívásokról, várható programokról, továbbá azokról a jó gyakorlatokról szólt, melyeket megismerhetnek az érdeklődő intézmények.

Szigeti Mónika a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója, a tehetségek megsegítésének általuk nyújtható lehetőségeit foglalta össze, gyakorlati példákkal alátámasztva.

A Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója, Szabóné Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna a város 12 általános iskolájában megjelenő tehetséggondozás lehetőségeit, eredményeit, jó gyakorlatait mutatta be.

Gyallai Katalin a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium igazgatója a város nagymúltú gimnáziumában megjelenő tehetséggondozás lehetőségeit, eredményeit ismertette, amely átfogó képet adott a középiskolás, kiemelkedően tehetséges fiatalok tevékenységeinek sokszínűségéről.

A Kaposvári Egyetem dékánja, Dr. Podráczky Judit a felsőoktatásban, hallgatói képzésben megjelenő tehetséggondozási lehetőségekről szólt, amelyek meghatározzák a jövő pedagógusainak tehetségről alkotott szemléletét.

Dr. Benczéné Csorba Margit a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója és Táskai Erzsébet a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese a kettős különlegességre, a hátránykompenzációra, a sajátos nevelési igényű diákok tehetséggondozására hívta fel a figyelmet.

A konferencia zárásaként Dr. Benczéné Csorba Margit összegezte a nap eseményeit, megköszönte az előadók és a rendező intézmény színvonalas munkáját.

 

 

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény