Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

Az 1973-as alapítás óta, az egykori Speciális tagozat tevékenysége elsősorban Nagybajom város tanköteles korú tanulóira terjed ki.

Ezen felül a környék 14 településéről bejáróként, bentlakóként fogadjuk a szakvéleménnyel eltérő tantervű iskolába javasolt tanköteleseket. 9 évfolyamon értelmileg enyhe fokban sérült – tanulásban akadályozott – tanulókkal foglalkozunk, emellett az osztályokban integrálva értelmileg akadályozott – középsúlyos értelmi sérült gyermek fejlesztése is folyik. 2014 szeptembere óta a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Központ tagintézményeként működünk. Az anyaintézmény szellemisége, szakmai támogatása pozitívan befolyásolja mindennapi életünket.
A mai sikerorientált világgal nehéz megértetni, hogy nem mindig az az érték, amit az emberek többsége annak tart, és nem feltétlenül hiba az, ami hiány. Igaz ez a mi iskolánkban tanuló gyerekek megítélésére is. A gyógypedagógia lényege, hogy megfelelő neveléssel, oktatással, tanulóinkból előjöjjenek az értékek. Mit tud adni intézményünk? Szeretetet, harmóniát, sikerélményt, egészséges személyiséget, s esélyt az életben való boldogulásra. Azt tartjuk fontosnak, hogy minden gyerek képességeinek megfelelő képzést kaphasson, hogy szakképesítést szerezve majd megállja helyét az életben.
Az intézmény megközelítése optimális mind a helyi, mind a más településről érkező tanulók számára, az iskola épületéhez hatalmas terület tartozik, játszóudvarral, és ami rendkívül fontos a város közepén, jelentős nagyságú zöld területtel. Hatalmas fák, bokrok és a füvesített rész biztosítja a tanulók számára az egészséges, tiszta levegőt, a napi testmozgás és a szabad játék helyszínét.
Neveltjeink – sérülésük mellett – sok esetben hátrányos, szociálisan retardált környezetben élnek. Ez a tény a nevelőtestület minden tagjától rendkívüli odafigyelést, empátiás készséget követel meg annak érdekében, hogy tanulóink a legkisebb mértékben szenvedjék meg a tőlük függetlenül kialakult helyzetet.
A nevelő-oktató munkát jól képzett gyógypedagógusok végzik, gyógypedagógiai asszisztensek segítségével. Sajátos elvként alkalmazzuk az egyéni bánásmódot, a sikerélmény biztosítását, az empátia- és tolerancia készséget, a pozitívumokra való építést, a személyiségek különbözőségeinek figyelembe vételét a nevelés terén. Az oktatási feladatok végzése során – a nevelési alapelvekkel összhangban – fontos a sokoldalú megismerésre épülő fejlesztés, a kis lépések és a differenciálás elve, a hosszabb rögzítési intervallumok alkalmazása, a cselekedtetés, az érzékszervi megismerés dominanciája, valamint az egyénre szabott terhelés és értékelés.
Az intézményegység tanulói sikereket értek el a komplex tanulmányi versenyeken, a művészeti és sport tevékenységeken több országos díjjal rendelkezünk. Fontosak számunkra az intézményben zajló innovációs programok, melyek fejlődési lehetőségeket biztosítanak tanulóink számára és hozzájárulnak a közösség összekovácsolódásához. A pályázati lehetőségeket megragadó, dinamikus, fiatal tantestülettel célunk, hogy tanulóink konfliktusmentesen tudjanak beilleszkedni a felnőtt életbe, a többségi társadalomba.

A tagintézmény elérhetőségei:

e-mail: spectanari2014(kukac)gmail.com

telefon: +3682556016

 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény