Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális

Információ kérése:

Bemutatkozás
Hírek
Az intézmény felépítése
Óvoda
Fejlesztő nevelés-oktatást végző iskola
Általános iskola
Szakiskola
Készségfejlesztő iskola
Kollégium
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Utazó gyógypedagógusi hálózat
Nagybajomi Tagintézmény
Digitális oktatás
Tehetséggondozás
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Kiválóra akkreditált tehetségpont
Tehetségtanács
Bázisintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Referenciaintézmény
Ökoiskola
Iskolakert
"Jó gyakorlatok"
Kompetencia alapú oktatás
Hallgatói képzés
Pályázatok
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Kitüntetések, díjak
Eszközkölcsönző
Kapcsolat
Külföldi kapcsolatok
Információk szülőknek
COVID-19
"Add a kezed" Alapítvány
Médiatár
Üzenet - Facebook

Erdély

 
Erdélyben járt a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon, Módszertani Központ és Nevelési Tanácsadó nevelőtestületének 35 tagja a múlt héten.
Az utazás célja egy figyelemfelhívó és esélyteremtő nap lebonyolítása volt Gyergyószentmiklóson a Gyergyói-medence értelmileg akadályozott fiataljait fejlesztő Támasz Klub javára.
 
A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ öt éve nyújt szakmai támogatást a  partnerszervezetnek. Az erdélyi pedagógusok részt vettek már több – a Bárczi által szervezett – tanfolyamon és konferencián, és a kaposvári szakemberek is már harmadízben utaztak Gyergyószentmiklósra.
 
Első alkalommal nyílt szakmai napot és konferenciát szerveztek, amit a tavalyi első figyelemfelhívó és esélyteremtő nap követett.
Az ezévi rendezvény rendkívül sikeres volt.

A nap folyamán többezren tekintették meg a színpadi produkciókat, vettek részt a fejlesztő és kézműves foglalkozásokon, a fogyatékkal élő fiatalokkal közösen.
A rendezvény folyamán több felajánlás is történt a klubot fenntartó Napsugár az esőben szervezet részére.
 

Dr. Benczéné Csorba Margit igazgatónőt Elekes Zoltán, Hargita Megye Tanácsának főosztályvezetője, valamint több csíkszeredai és marosvásárhelyi intézmény is megkereste, szakmai támogatást kérve.
Az előzetes megbeszélések alapján körvonalazódik egy őszi csíkszeredai konferencia a Módszertani Központ előadóival, és elkezdődött a harmadik gyergyószentmiklósi és az első csíkszeredai figyelemfelhívó és esélyteremtő nap szervezése.

 

 

 Glinde

Kaposvár testvérvárosába, Glindébe utazott a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ és Nevelési Tanácsadó vezetősége.


A pályázati finanszírozásból megvalósult szakmai út során két glindei általános iskolában figyelhették meg a tanulási és magatartási nehézséggel küzdő, ill. az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek integrált oktatását, valamint egy régiós intézményben a súlyos- és halmozottan sérült tanulók szegregált nevelésébe nyertek bepillantást.A tapasztalatcsere egyúttal egy hosszabb távú nemzetközi szakmai együttműködés kezdete lehet – mondta el dr. Benczéné Csorba Margit, az intézmény igazgatója.

A Bárczi Módszertani Központ vezetőségét fogadta Glinde város polgármestere is. 
A testvérváros önkormányzata glindei és hamburgi városnézést szervezett a kaposvári vendégek számára.


 

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény