Köszöntjük a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ honlapján!

"Segítünk, hogy segíthess!"

???Enyhe értelmi fogyatékos - tanulásban akadályozott gyermekek; középsúlyos értelmi fogyatékos - értelmileg akadályozott gyermekek; autista gyermekek; súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekek; hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel, zavarral, súlyos pszichés magatartási zavarokkal küzdő gyermekek???!
Főoldal Fejlesztő Iskola Óvoda Általános Iskola Autista csoport Szakiskola Kollégium Hallgatói képzés Rendezvények Mentoráló Intézmény Módszertani központ Alapítvány Aktuális Eszközkölcsönző

Információ kérése:

Bemutatkozás
Az intézmény felépítése, dokumentumok
Óvoda, fejlesztő iskola, általános iskola
Digitális Témahét
Szakiskola és készségfejlesztő iskola
Módszertár
Kollégium
Kompetencia alapú oktatás
Tehetséggondozás
Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Kitüntetések, díjak
"Jó gyakorlatok"
Bázisintézmény
Referenciaintézmény
Mentoráló Modell Intézmény
Minősített Tehetséggondozó Műhely
Ökoiskola
Integráció, inklúzió
Pályázatok
Hallgatói képzés
Kapcsolat
Tehetségtanács
Szakmai előadások, publikációk
Rendezvények, konferenciák
Digitális napló
e-Ügyintézés
Információk szülőknek
"Add a kezed" Alapítvány
Külföldi kapcsolatok
Érintő
Médiatár
Üzenőfal
Linktár
Letöltések
COVID-19
NAGYBAJOMI TAGINTÉZMÉNY

Bárczi fotókör

Iskolánkban a fotózáshoz a feltételek régóta megteremtődtek.

 Az első 2-3 évben a fotólabor berendezéseit, anyagait, valamint alapvető egyszerűbb fényképezőgépek megvételét sikerült megoldani. Az első 10-12 évben filmre fényképeztünk, előhívtuk, és utána nagyítottuk a különböző méretű papírképeket. Fekete-fehér filmekkel, és nagyításokkal dolgoztunk, majd a váltás idején fekete-fehér, és színes megoldásokat is alkalmaztunk. Különböző pályázatokra adtuk be képeinket, de a színes képek elterjedésével, a minőség javulásával nekünk is ajánlatos volt áttérni a színes fotózásra. A színes képeket a fotólaborban nem tudtuk elkészíteni, ezért beadjuk nagyíttatásra a pályázatoknak megfelelően. Ma már digitális fényképezőgépeket használunk, hogy olcsóbbá, és szabadabbá tegyük a fotózást. Tanulóink nagyon szeretnek fotózni járni, változatos témák, élmények, az elért eredmények összetartják a tanulókat, sikerélményhez juttatják őket. Tanulóinkból általában 6-8 fő jár fotókörünkbe, ezek között fele arányban vannak kezdő, és haladó fotós gyerekek. A fényképek témáit a fotópályázatok szabják meg, így mindig változatos, érdekes.  Ebben a tanévben nagyon jó eredményeket értünk el, kiemelt a Zánkára leadott, és a Budapestre küldött képsorozat.

A 2010-2011-es tanévben
 „TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0067         Iskolai tehetséggondozás:
„A siker kulcsa Te vagy!”
  „ pályázaton nyert iskolánk, ezáltal

a tehetséggondozás keretében egy tanulóval, Kalányos Kornéllal külön heti egy órában foglalkoztam. Teljesen kezdőként különböző fényképezőgépekkel ismerkedett meg. A fotózás alapjait, a képek mentésének formáit, javításait tanulta meg, a program végére a fényképezőgépet önálló an képes volt használni.

A fényképek témáit a fotópályázatok határozták meg, a pályázatok leadását követően tanulóink kérése alapján fotóztunk, így mindig változatosak, és érdekesek voltak a foglalkozások. 

Az utóbbi tanévekben nagyon jó eredményeket értünk el, kiemelten a „Szeretem Kaposvárt”, a Zánkára leadott, és a Budapestre küldött képsorozatokkal.

A diákok és magam nevében tekintsék meg a következő összeállítást, melyben a tanulók által készített fotók töredéke látható, a kiállításokra küldött, díjazott képekből.

Bemutatkozásom>>

                                                                                                  Varga Béla
                                                                                           Bárczi fotókör vezető 

 

 

 
 

„Szivárvány 2012” Nemzetközi Gyermek Képző és Iparművészeti Pályázat

 

 


 Országos Diák Fotópályázat 2012 kiállított képei

Keresés az oldalon:

Elérhetőségünk

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

7400 Kaposvár, Bárczi Gusztáv u. 2,

Tel: 82/ 512-766, Tel. és Fax.: 82/ 316-218

E-mail: barcziiskola@barcziiskola.hu

Honlap: www.barcziiskola.hu
Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény